Ravioli s kozjim sirom, pomarančo, rumenjakom in tartufi

IMG_9189

Ravioli so meni najbljuša oblika testenin. Verjetno zato, ker imajo potencial za nekakšen faktor presenečenja. Jaz raje naredim malo večje, tako da so trije ali pa štirje dovolj za eno porcijo in zato da je presenečenje v njih lahko čim večje :)

Testenine običajno naredim po klasični recepturi – en rumenjak na 100 g moke. Tukaj pa sem  dodala še en rumenjak več na dvakratno količino. Torej 3 rumenjake na 200 g moke. Uporabim velika domača jajca, z velikimi rumenjaki. Moko in rumenjake dobro zmešaš in pregneteš v sijoče testo, ki mora počivati vsaj pol ure preden ga razvaljaš. Jaz ga razvaljam s tisto staro mašinico za izdelavo testenin. Zravnam ga do debeline z oznako 6 potem pa izrežem večje kroge.

Nadev sem pripravila z mešanico kozjega sira in kozje skute, soli, popra in muškatnega oreščka. Nadev namažeš na spodnjo plat, najbolje z žličko, tako da v sredini pustiš dovolj veliko udolbinico, v katero nato ubiješ rumenjak. Robove testa pazljivo navlažiš z vodo potem pa pokriješ raviol z drugim, zgornjim delom. A ne pretesno, da rumenjak ne poči.

Ko so gotovi, zavreš čim večji lonec vode, jo dobro osoliš in medtem ko se segreva do vrelišča naribaš pomarančno lupinico, ostružke zmešaš z olivnim oljem ali pa še bolje z oljem po okusu tartufov ter dodaš sol in žlico pomarančnega soka. Raviole kuhaš v slanem kropu kakšne tri minute. V tem času bodo priplavali na površje in rumenjak bo še vedno ostal tekoč, kar je ravno prav, da bo jed delovala kot celota, saj se bo rumenjak nežno razlil po testeninah in zmešal skupaj z ostalimi okusi.

Skuhane raviole naložiš na krožnik, preliješ z oljem in pomarančo, nanje naribaš parmezan in tartuf in začneš čimprej ugotavljat kako resnično dobri so.

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s