Maze/London

1 Michelinova zvezda

Padec funta pomeni za kontinentalnega foodija lahko samo eno – pobeg na Otok gastronomskih užitkov. Prva na spisku je bila restavracija Maze. Verjetno bo komu več pomenilo, če povem, da je del imperija zloglasnega Gordona Ramseya.

Nahaja se v Londonu v malo bolj up-market četrti Mayfair, blizu vrtov Grosvenor Square. Restavracija je razmeroma velika, opremljena v okusnih tonih od slonokoščene do rjave, s pozlačenimi detajli in visokim lesenim stropom. Nima ravno tipično angleškega ambienta, pa vendar na meniju najdeš tradicionalne angleške jedi kot so yorkširski puding in Angus beef.

Okušeno:

1. Topla predjed: ribji čavder iz vahnje (iz predela okoli Cornwalla), školjk, Jakobove pokrovače, jabolčnik in dimljenega krompirja.

Čavder je bil moja najljubša jed na meniju. Edini problem je predstavljala majhnost porcije :) – nalito nam je bilo namreč v skodelico podobni tisti za cappuccino.

2. Topla predjedpočasi kuhani škampi, pire buče, rakov bisque z vanilijo, in hrustljav rženi kruhek. Bisque je imel malo preredek okus sicer pa so bili škampi odlični.

1. Glavna jed: pečen bio losos, enolončnica iz belega fižola, svinjine in lignjev. Losos je bil sam malce dolgočasen, enolončnia pod njim pa je bila naravnost odlična. Nenavadna a zelo uspešna mešanica za enolončnico! Morda bi jo moralo biti malček več oziroma malo manj lososa.

2. Glavna jed: jagnjetina z jezikom, pastirska pita z bravino, spomladansko zelje in metin žele.

Jagnjetina je bila zelo okusna in na krožniku se je lepo razpustila. Zelo močna in intenzivna jed.

1. Sladica: kokosova pannacotta s karamelo iz črnih oliv in granita bele čokolade.

2. Sladica: pita grenke čokolade s čokoladnim sorbetom in sabayonom iz pistacije.

Ne glede na sloves Ramsaya (slab ali dober – kakor

želite) je bila hrana perfektno usklajena,

okusi dobro balansirani in porcije ravno prave.

Cena tasting menija ni pretirano visoka, kosila in zgodnje večerje pa so popolna kupčija. Kritiziram lahko le ambient – glasba je bila malce preglasna in postrežbo, ki ni bila tako hitra, kot je v konkurenčnih restavracijah.

ocena****

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s