Domač lešnikov sladoled v kornetu

IMG_4669

Domač sladoled v kornetih je ultimativna poletna sladica. Vsaj zame. Sladoled, ki je točno tak kot si ga želiš, s korneti, ki imajo ravno toliko čokolade, da je dovolj. Kornetov nisem delala sama ampak so kupljeni pri sladoledarju.  V trgovini pač nimajo tako dobrih debelih in sladkih, kot jih ima sladoledar, zato sem mu jih ducat odkupila.

Čokolado z večjim odstotkom kakava nad paro zmehčaš potem pa vanjo pomočiš kornete kakšen centimeter globoko. Ko se čokolada po robu strdi,  bogato nakapljaš in pomažeš kornet s čokolado še po notranjosti.

Lešnikov sladoled pripraviš v osnovi tako kot običajno sladoled, le da namesto pokuhanega sadja v maso vmešaš stopljeno lešnikovo kremo oziroma nougat. Tega se dobi v trgovini. En paketek zadostuje za dvakrat.

V kozici raztopiš 180 g sladkorja s 100 ml vode. To naj zavre in se kuha dobrih 5 minut, da dobiš sirup. Nato stepeš beljaka dveh velikih jajc do trdega, zmanjšaš hitrost in nato enakomerno vlivaš v beljake še vroč sirup. Masa bo postajala sijoča in prijetno kremasta. Potem vmešaš nad paro stopljen nougat.  Posebej zmešaš še 300 ml sladke smetane do kremastega, vendar ne do trdega. Smetano vmešaš v lešnikovo zmes, potem pa gre vse skupaj v aparat za sladoled.

Kornete nato poviješ v večje kose peki papirja, tako kot če bi bil v ovitku, le da je ovitek cca 10 cm višje od roba korneta. S selotejpom pritrdiš ovitek, da bo stabilen. Sladoledno zmes nato nadevaš v vrečko za dekoracije. Za boljši rezultat moraš imeti zelo širok zvezdast nastavek. Z vrečko nabrizgaš sladoled previdno v kornete, dobre 3 cm visoko od roba potem pa ga postaviš v  zmrzovalnik da se stabilizira in rahlo strdi.

Sladoled nato dekoriraš s čokoladnim ganacheom in čokoladnimi kapljicami. Po dekoraciji zopet postaviš sladoled v zmrzovalnik in ko je vse dovolj trdno, zapogneš višek papirja tako da kornet lepo zapreš.

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s