Absolutno okusen tofu s kvinojo

IMG_4270

Čeprav sem zelo mesojeda, se z veseljem lotim dobro pripravljenega tofuja. Kombinacija omake v kateri se karamelizira tofu na sliki pa je še posebej slastna. Malce je prirejena po tipičnem kitajskem receptu in gre s kvinojo resnično v slast. Najprej se lotiš kvinoje. Kvinojo se najlepše skuha tako kot riž. Torej jo preliješ s toliko vode, da je malo nad robom kvinoje, potem zavreš, premešaš in zmanjšaš ogenj. Vse skupaj traja kakšnih 20 minut. Po tem času ogenj ugasneš in ne dviguješ pokrovke, da se kvinjoa lahko kakšnih 10 minut še pari. Tako postane čudovito rahla. Jaz sem za aromo v vodo dodala še konček cimetove palčke in dve zrni kardamoma. Ko je bila kvinoja pripravljena sem vanjo vmešala še žlico kakavovega masla. Za omako skupaj zmešaš naslednje sestavine: 4 žlice lahke sojine omake, sok ene limone, 1-2 stisnjena česna, ščepec soli, žlica sladkorja, ščepec svežega ali pa suhega čilija in žlico ostrigine omake. Tofu narežeš na manjše kose in ga popečeš, da dobi lepo skorjico potem pa v ponev doliješ omako. Omaka naj toliko izpari, da se že malo karamelizira. Na koncu tofu potreseš z rezinami mlade čebulice ali s svežim koriandrom, če ga imaš pri roki.

3 thoughts on “Absolutno okusen tofu s kvinojo

  1. Tole se mi zdi pa odličen recept za nekoga (mene), ki nima smisla za kuhat in edino kar obvlada so jajca in kuhanje kranjske klobase. Hvala za recept…

  2. Ta recept mi je zares všeč. Kvinojo obožujem, tofu pa sem že nekajkrat kupila in potem je stal in stal… v hladilniku do preteka roka. Potem pa… no konec je poznan… prvi naslednji tofu bo končal tako, po tem receptu. Zanima me, s čim bi lahko nadomestila ostrigino omako.
    lp, Lu

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s