Bučna štruca z ječmenovim sladom

6O7A9692

Ameriška klasika – pumpkin loaf postane v jesenskem času tudi moja klasika. Buča je tako vsestranska, da bi bil greh iz nje pripravljati samo juho. Moja bučna štruca je temnejša, ker ji dodam ječmenov slad in bogato začinjena z indijskimi začimbami, kar se tudi zelo poda okusu buče.

Recept je resnično enostaven. Preverjeno in preizkušeno se ji od vseh dodatkov najbolj poda žlica klisle smetane in velikodušen ščepec cimeta. Štruca je čudovito vlažna in obstojna več dni – če se ji seveda lahko upiraš toliko časa.

Skupaj stepeš 120 g masla, 200 g rjavega sladkorja in 2 jajci. Nato dodaš 120 g riževe moke, 40 g polnozrnate moke ali pa ajdove, pol žličke sode bikarbone in eno žličko pecilnega praška ter mlete začimbe po okusu – cimet, muškatni orešček, koriander, ingver, allspice, malo kukrume, klinčke in zvrhano žlico ječmenovega sladu. Na koncu dodaš še 170 g pireja iz pečene buče. Bučo torej prej spečeš in meso dobro pretlačiš.

Vse skupaj predevaš v pomaščen, podolgovat pekač in pečeš približno 50 minut na 175 stopinjah. Pecivo naj se ohlaja v pekaču kakšno uro in potem še eno uro izven pekača.

2 thoughts on “Bučna štruca z ječmenovim sladom

Kaj bo dobrega?