Jesenska obara iz lisičk in kostanja

Jesenski gozd je poln plodov in na enem od sprehodov blizu Ljubljane sem nabrala dovolj ravno za okusno obaro. Meni je uspelo najti nekaj lisičk, ki slovijo po svojem svežem, sadnem okusu, lahko pa bi uporabila tudi štorovke, jurčke in podobno. Za ta recept potrebuješ še nekaj kostanja, ki ga ravno tako ni težko najti in temno pivo. Meni ga je od potovanja po Belgiji ostalo ravno prav :)

IMG_0724

450 g kostanja olupiš – s tisto tanko ovojnico vred, saj je zelo grenka. V ponvi nato segreješ 25 g masla  in dušiš 1 sesekljano čebulo približno 45 minut. Potem dodaš 2 strta česna in nekaj vejic sesekljanega svežega timijana. V ponev nato streseš olupljen kostanj, 300 ml zelenjavne osnove in 150 ml temnega piva in kuhaš toliko časa, da je kostanj primerno mehak. V drugi ponvi segreješ 25g masla in na hitro pražiš narezane gobe potem pa jih dodaš h kostanju. Kuhaš še 5 minut. Potem kostanj in gobe vzameš iz posode preostalo tekočino pa malce prevreš, da se dovolj zgosti. Kostanj in gobe razporediš na krožnike, soliš in popraš nato pa čez preliješ omako, potreseš s svežimi dišavnicami. Zraven se kot priloga zelo dobro poda pire iz kolerabe in krompirja.

One thought on “Jesenska obara iz lisičk in kostanja

  1. Moram reči, da so se mi pocedile sline. Edino kar mi ne diši, je lupljenje kostanjev. Sploh, če nekdo postavi pred tebe 10 kilsko vrečo in reče: Mudi se!
    Za reševanje tovrstnih zagat predlagam sledeče:
    kostanj zarežeš, kot za peko in ga za kratek čas potopiš v fritezo – v vroče olje. In glej ga zlomka, kostanj je potem olupljen 1,2,3.

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s