Mandljevi piškoti ali tules aux amandes effilées

Odlični piškotki, ki se okusno priležejo k čaju – in za tiste, ki jih skrbijo kalorije – nima jih prav veliko, ker v njih tudi moke ni prav veliko. Recept je resnično enostaven piškotki pa krasno fotogenični. Najbolje jih je pojesti še isti dan… če je to sploh vprašanje :)

Potrebuješ 125 g mandljev v lističih, 125 g trsnega sladkorja, nekaj vanilije, par kapljic mandljevega ekstrakta, 2 beljaka, 25 g masla in 20 g moke.

Najprej v posodi zmešaš mandlje, sladkor, vanilijo, mandljev ekstrakt in beljake.  Maslo stopiš in še toplega vliješ v mandljevo maso, dobro zmešaš, pokrieš s folijo in pustiš v hladilniku čez noč. Naslednji dan v maso vmešaš moko in dobro zmešaš. Pripraviš pekač s peki papirjem potem pa nanj nanašaš po eno žličko mase. Vsak kupček z dnom žlice pomočene v mrzlo vodo, rahlo razmažeš. Pečico segreješ na 150 stopinj in piškote pečeš dobrih 15 minut. Paziš, da se enakomerno zapečejo.

IMG_0150

4 thoughts on “Mandljevi piškoti ali tules aux amandes effilées

  1. mmm. res so fotogenični. kako so dobri preizkusim jutri ali pač v nedeljo. z ekstrakti si nisem ravno domača in me zanima katere in kje jih kupiš, če ni skrivnost.
    nadejam se še kakšnih receptov v zvezi z božično peko in fotografij, ki me vedno znova inspirirajo. lp polona

  2. Ekstrakte kupim kje v tujini. Pri nas jih imajo nekaj po trgovinah ampak jih še nisem probala. Lahko tudi brez ekstrakta, sploh če uporabiš pravo vanilijo.
    Se bom potrudila glede božične peke, ampak pridem iz daljšega potovanja tik pred prazniki, tako da vprašanje koliko prej bom utegnila še kaj napisat. Vsekakor pa prinesem iz Indija kak okusen recept za curry. :)

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s