Rižota z zapečenimi paradižniki in česnom

IMG_3609

Ok, priznam da je ta recept nastajal poleti in vedno in vsekakor zagovarjam sezonsko, ampak ta rižota mi je tako pri srcu, da si pač moram pomagat tudi s kakšnimi uvoženimi paradižniki. Gre za rižoto z bivoljo mocarelo, pečenimi češnjevci in pečenim česnom. Gre za le tri sestavine ampak pečeni paradižniki v rižoti so nekaj čisto posebnega.  Obljubim.

Za kuhanje rižote sem uporabila zelenjavno osnovo.

Paradižnike razporediš po pekaču, jih malce poliješ z olivnim oljem, dodaš celo glavo česna in potisneš v pečico segreto na 180 stopinj. Gotovi bodo točno takrat kot tvoja rižotka.

Za rižoto najprej na olju prepražiš arborio riž, le toliko da zastekleni, potem ga zaliješ z malo belega vina in mešaš, da se vino vpije v riž. Nato v lonec dodajaš po 1 dl vroče zelenjavne osnove in vesčas mešaš. Ko se popolnoma vpije pa zopet zaliješ. Tako deci po deci in pri stalnem mešanju dobrih 20 minut. Ko je rižota skuhana al dente, jo odstaviš z ognja in vanjo nadrobiš bivoljo mocarelo, zmešaš, začiniš. Iz glave česna stisneš medene stroke in jih skupaj s pečenimi paradižniki razporediš po rižoti. Potreseš s svežim timijanom in čisto malo popopraš.

3 thoughts on “Rižota z zapečenimi paradižniki in česnom

Kaj bo dobrega?