Hrustljavo zapečen muesli

IMG_6381

Garantiram, da se da doma narediti vrhunski muesli, z malo domišljije in nekaj vložene energije. Sestavine lahko svobodno prilagajaš glede na letni čas, razpoložljivost v domači špajzi in glede na energijo, ki jo želiš investirati v izdelavo mueslija.

Ok, torej zmešaš kosmiče, suho sadje in oreščke… Ampak z nekaj dodatnimi koraki lahko običajen muesli spremeniš v pravo jutranjo pojedino.

Kot sem že zadnjič omenila, sem na zagrebški tržnici ulovila sveže strte letošnje orehe, letošnje dalmatinske fige in vse to je romalo h kosmičem. Torej oboje grobo narežeš in daš v posodo. Dodaš kosmiče – v mojem primeru so ovseni in rženi. Dodala sem še lanena in sončnična semena ter sezam. Za ajurvedski pristop k najpomembnejšemu obroku v dnevu sem zadevo začinila s cimetom, mletim koriandrom, limonino travo, posušeno meliso in sveže zdrobljenim kardamomom. V drugi posodi sem nato zmešala 1-2 žlici melase, kokosov sladkor, olivno olje. Dobro premešaš in poliješ mešanico kosmičev. Mokrih sestavin mora biti toliko, da se kosmiči lepo navlažijo. Pustiš stati pol urice, medtem pa segreješ pečico na 180 stopinj.

Kosmiče razporediš na pekaču po peki papirju in pečeš 15-20 minut. Suho sadje se karamelizira, začimbe omamno zadišijo, oreščki zahrustajo in ko se vse skupaj shladi lahko svoje zapečene mueslije pospraviš na varno – zato ker so lahko na meniju za zajtrk, za malico, na sladici ali za večerjo…

3 thoughts on “Hrustljavo zapečen muesli

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s