Tomo 1/Buenos Aires

Na vrhu nebotičnika hotela Panamericano, v centru Buenos Airesa je doma Tomo 1! In ne, chefu ni ime Tomo. Glavni kuharici sta sestri Ada in Ebe Concaro – nenavadno. Restavracija je tukaj že od leta ’71, leta ’08 pa so jo popolnoma prenovili. Jedilni prostor je opremljen v rjavih, umirjenih tonih, stene so opasane s temnim lesom, po tleh je mehak tepih – še ena nenavadnost. Razgled je fenomenalen.

Okušeno:

Dobrodošlica: magret de pato con aceitunas

Fois gras z olivami

Predjed: Kapesantin chowder

Polno, popolno – brez besed

1. Glavna jed: Ravioles de pato

Ti nežni ravioli polnjeni z račjim mesom so bili resnično nenasitni. Še in še in še bi jih lahko pojedla. Popolnoma nič jim ni manjkalo. Močna juhica, ki je grela raviole na dnu krožnika je bila ravno prav dopolnjevala okus raviolov.

2. Glavna jed: Milk suckling pig s pečenim krompirjem in gomoljnato zelenjavo.

Milk suckling pig – torej prašiček, ki je še vedno na mleku, je nekaj redkega na menijih in kadarkoli ga najdem, si ga moram privoščiti. Gre za meso, ki je tako nežno in mlečno in se zdi precej mastno, čeprav ga bi težko primerjala z mastnim delom starejše živali. Kakor vedno, okus je nekaj posebnega in vzpodbujam k naročilu, če ga kje najdete.

Tomo 1 spada med najbolj znane in priznane restavracije v Buenos Airesu, če ne kar celi državi. Meni se spreminja večkrat na leto in cene so v primerjavi z evropskimi zelo ugodne. Ena sama pomanjkljivost – tako daleč od doma je!

ocena***

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s