Dine by Peter Gordon/Auckland

Peter Gordon je kuhar rojen v Novi Zelandiji vendar živeč v Londonu. Tja je migriral kar nekaj let nazaj, predvsem zaradi večjih možnostih za uspeh v gastronomskem svetu. V Londonu se njegovo ime zapisuje pod nekaj restavracijami, med drugim tapa Room (London’s Marylebone High Street) in The Sugar Club v Sohu and Notting Hillu. Leta 2004 je odprl restavracijo tudi v Aucklandu v Novi Zelandiji. Dine se nahaja v SKYCITY Grand Hotelu s petimi zvezdicami. Gordon štirikrat na leto prileti nazaj v Auckland, kjer oblikuje nov meni.

Dobrodošlica: line-caught tuna maki role

1. Hladna predjed: Dvakrat kuhan svinjski želodec s sedmimi začimbami, kroketom iz govejega repa in indijskih oreščkov, pire dimljene buče in solata z Calvados jabolkom, mangom, čilijem, koriandrom in čebulo.

Lepo hrustljavo zapečen svinski želodček je naravnost božanski. Razstavljena kiselkasta solata gre dobro z mastnim želodčkom.

2. Topla predjed: Kokosova laksa z dimljeno raco, testeninami iz zelenega čaja, ocvrtimi lovkami lignja, hrustljavimi ocvrtki race, lapsang souchon tea egg in koriander.

Laksa zelo polnega kokosovega okusa. Bolj malo je bilo notri race – verjetno je bila osnova iz dimljene race.

3. Topla predjed: Prepeličje jajce v začinjenim pierju tamarilla in datlja, zavito v nori in ocvrto v tempuri, solata iz koriandra, mangota in redkvice

Zanimiva kombinacija, čeprav se je nori preveč napil olja med cvretjem in je bil rahlo vlažen in ne toliko hrustljav

1. Glavna jed: Popečena ledja jagenjčka iz Hawkes Bay zaliva začinjeno z janežem, pire iz kumare in čilija, tempura cvetača, poparjen brokolini in polnozrnato listnato testo z omakico iz šalotk in paradižnika.

Odlično pripravljen jagenjček! Kumara pa je novozelandski tip krompirja, rahlo sladkega, zelo podoben sladkemu krompirju.

2. Glavna jed: Hrustljavo zapečen snapper na polenti mehki polenti z gorgonzolo, česnjev confit, karengo in solata iz popečenih špargljev, jastoga in kombuja.

Zanimiva fuzija morske hrane z japonskimi okusi kot so kombu in karengo. Lepo hrustljavo zapečena koža snapperja.

3. Glavna jed: Popečeni file novozelandska govedina Angus (z žiti pitano), rosti iz Agria krompirja, pire iz pastinaka in hrena ter omakica iz kostnega mozga.

+ priloga okisan goveji jezik in solata iz redkvic s popprovim prelivom.

Odlično sestavljena jed. Moja najljubša na meniju.

1. Sladica: Parfait iz čokolade in cimeta z espresso peno, zmehčan marshmallow in pralina iz črnega sezama ter sladoled iz peperminta.

yummy..!

2. Sladica: Vanilijev creme brulee s pečenimi marelicami, tortica iz olivnega olja ter žafranov sorbet z yuzujem.

Razstavljena sladica – vsak element zase je odličen, vendar pa ne gre vsega po malo skupaj na žlico.

ocena****

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s