Čip n’ dip

Sladek_krompir_tzaziki_food_styling

Meni se res ni dalo kuhat. Čisto nič. In ni se mi ljubilo pomivat in pospravljat ostanke in brisat umazanijo…  Vsekakor pa nisem želela jesti nekaj na poziv. Sladek krompir s tzatzikijem se mi je zdela briljantna ideja. Ni ostankov, ni kaj dosti umazanega in z malo truda uživaš v izjemnih okusih.

Najprej segreješ pečico na 250 stopinj in nato sladek krompir narežeš na tanke rezine. Rezine streseš v posodo z vodo kjer naj se namakajo približno pol ure. Po tem času jih dobro odcediš in osušiš. Rezine nato prešpricaš z olivnim oljem in potreseš z mešanico italjanskih začimb (timijan, rožmarin, sol, suh čili, paprika…). Vse skupaj premešaš z rokami, tako da je vsaka rezina lepo namazana. Rezine preložiš na pekač in pečeš v pečici cca 15-20 minut oziroma toliko, da postajajo čvrste in rahlo zapečene. Takoj ko rezine odstaviš iz pečice se začnejo trditi in nastaja čips.

Medtem pripraviš tzatziki. Kumaro zrežeš ali naribaš na tanke rezine, posoliš in ji pustiš počivati 15 minut. Po tem času se bo izločilo kar nekaj vode. Kumaro nato vmešaš v 2-3 žlice grškega jogurta, kamor dodaš še dva stroka česna, sol, čili, limonin sok, poper.

Krasno.

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s