Špinačni hummus in BBQ postrv

Hummus_spinaca_postrv_food_styling

Hummus smo navajeni jesti bolj kot namaz ali pa omako/pomako. Tam od koder izvira pa ga postrežejo tudi kot prilogo, največkrat k mesu, torej kot sestavni del jedi. Na primer s pečenim jagnječjim ali pa govejim mesom.

Za dodatek k svežini in barvitosti sem vanj dodala en ogromen šop špinače in moram vam povedat, da se je filiranje postrvi zaradi te slastne poroke povsem izplačalo.

Recept za hummus večina od vas že pozna. Skrivnost je sinhrono razmerje sestavin in nežno skuhana čičerika. Če planiraš dan prej, svetujem da uporabiš suho čičeriko in ne iz pločevinke. Torej dan prej jo namočiš potem pa skuhaš z žličko sode bikarbone.

200 g ohlajene in odcejene zmiksaš s strokom ali dvema česna, 1 dcl dobrega olivnega olja, soljo, eno zvrhano žlico tahinija (sezamove paste), sokom ene limone ali dveh limet. Nato pa prilagajaš viskoznost in kislino z dodajanjem olja in limone. Hummus je običajno nežen in lahek. Tak je tudi meni ljubši. Na olju prepražiš ogromen šop špinače. Voda naj povsem izpari. Potem pa še njo vmiksaš v hummus.

Previdno sfiliraš večjo postrv in v file vtreš BBQ suho mešanico začim. Ta bo dodala dimljen vonj in okus ribi, ki gre fantastično k intenzivnemu, oreščkastemu okusu hummusa. Ribo na dobro segreti ponvi in sezamovem olju na hitro popečeš in naložiš na humus. Na koncu obvezno preliješ ostanki maščobe in začimb iz ponvice. Za dodaten efekt poskrbiš s ščepcem sušene mete.

 

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s