Ugnezden v udon

Udon_noodles_pesto_egg_food_styling

Ko se mi zalušta nekaj enostavnega in predvsem nekaj hitrega najraje posežem po meni najljubših azijskih rezancih. Udon rezanci so narejeni iz riževe moke in so prijetno mehki in žvečljivi.

Za tokratno hitro kosilo sem kombinirala japonske, italjanske in okuse bližnjega vzhoda.

Za italjanski rdeči pesto sem zmiksala 5 na soncu sušenih paradižnikov, 1 strok česna, 3 žlice olivnega olja, 2 žlice parmezana, žlico pinjol, ščepec soli in pest bazilike. Če je presuho, dodaš še olja.

Bližnji vzhod je zastopala sveža mešanica začimb dukkah. Narediš jo tako da popečeš pest orehov, pest mandljev in pest lešnikov ter 2 žlici sezama. Zmelješ in v mešanico namešaš 5 žlic mletega koriandra, žličko soli, žličko sladkorja, žličko mete in/ali žlico zaatarja. Dukkah je odličen na pečenem krompirju in ostali zelenjavi, solatah, mesu… Povsod se poda.

Jajce kuhaš v kropu približno 7-8 minut potem pa ga shladiš v ledeni kopeli. Previdno ga olupiš in povaljaš v začimbah dukkah. Nato skuhaš rezance in še vroče zmešaš z žlico ali dvema rdečega pesta. Jajce postrežeš na gnezdu iz udonov. Ko se iz jajčka pocedi rumenjak… tri pikice.

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s