Ravioli z zajčkom

ravioli_domači_zajec_food_styling

Po nekaj urnem dušenju zajčka…

Hm… Bom začela malo drugače.

Razkosanega zajca sem dušila…

Huh… Kakorkoli obrnem tega zajčka :)

Torej v litoželezen lonec sem zrezala čebulo na večje kose, jo malce popražila, dodala 2 korenčka, 3 stroke česna in korenino petršilja ter kose zajca. Nato sem solila, poprala, dodala jagode “allspice” in vse skupaj zalila z dcl belega vina. Meso sem dušila skoraj 2 uri na nizkem ognju. Po potrebi priliješ kakšen dcl vode.

Meso sem pojedla s kolerabinim pirejem.

Nekaj ga je pa vendarle ostalo. Tega sem z vilicami potrgala s kosti in zmešala s svežim sesekljanim petršiljem, nastrgano limonino lupino in zvrhano žlico kisle smetane.

Potem se posvetiš testu za raviole. Zmešaš 100 g moke z enim jajcem in ustvariš gladko testo. Po pol ure počitka ga razvaljaš na precej tanko, ali uporabiš napravo za izdelavo testenin. Z manjšim kozarcem izrežeš kroge. V sredino kroga položiš žličko mase zajčjega mesa, z vodo pomažeš po robu testa in meso prekriješ z drugo polovico oz. drugim krogom.

Nadevani ravioli naj počivajo še kakšnih 30 minut preden jih skuhaš.

Jaz jih najraje maznem samo z olivnim oljem in parmezanom ali pa s pestom.  Zadnjič pa se jih prelila z 2 dcl miso juhe v katero sem zakuhala sušene šitake. Ko so šitake skuhane jih zrežeš na rezine. Rezine torej položiš na raviole, dodaš toliko miso juhe da ravioli ne potonejo in podrobiš z drobno zrezano mlado čebulico. Odlična kombinacija ki upraviči kozarec vina.

 

 

 

 

 

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s