Najboljši kulinarični blogerji

*izvleček iz članka na netokracija.si, kjer si lahko preberete celotni prispevek

Tolsta nutrija ali stilistka za hrano

Sabina Penšek je še ena izmed tistih slovenskih kulinaričnih blogerk, ki ji je uspelo svojo strast spremeniti v službo. Na začetku svoje kulinarične jedi je ustvarjala na blogu Foodista, danes jo najdemo na Tolsti nutriji. Ob stiliranju in fotografiranju hrane za svoj prvi blog se je za ta hobi tako navdušila, da se je odločila slediti svojim sanjam.

Sabina Penšek je postala priznana slovenska stilistka za hrano, ki se ukvarja predvsem s stiliranjem hrane za televizijske oglase. Spremljate jo lahko na blogu Tolsta nutrija. Foto: Sabina Penšek

Po tem, ko sem pustila službo v oglaševalski agenciji, sem začela z delom asistenta pri filmskih produkcijah in se kmalu spoznala z delom ‘food stilista’ – ti so prihajali k nam iz tujine snemat TV oglase za tuje naročnike. Začela sem z asistenco pri njih in si tako s prakso pridobila največ izkušenj. Ostale načela in pravila estetike sem spoznala skozi ljubezen do fotografije in filma, trike stiliranja pa skozi asistenco ter nešteto poizkusov. Obenem sem se učila tudi tehnike kuhanja; največ tečajev sem se udeležila v Londonu v svetovni priznani kuharski soli Leiths. Pogosto pa grem na svojih potovanjih vsaj na en kuharski tečaj!

Sabina Penšek, Tolsta nutrija

Tolsta nutrija je tudi Najbolj njam blog leta 2015. Strokovno komisijo je prepričala predvsem z odličnimi fotografijami ter prepletom svetovljanskih in tradicionalnih receptov. ‘V brlogu dobrega’, kot svoj blog opise Sabina, lahko poiščete recepte za mesne, ribje, vegetarijanske jedi in seveda vsem najljubše – sladice.

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s