Koruzna juha z lisičkami in kokicami

koruzna_juha_lisičke_kokice

Tako v niansah in okusu jeseni ter z malo igrivosti je koruzna juha precej pri vrhu najboljših juh v mojem gastronomskem diapazonu. Vsekakor se lahko lisičke nadomesti s katero drugo gobo, ampak one tako lepo zaokrožijo ta sladkoben in rahlo sadežen okus, da jih zelo priporočam. In ker bi bili kruhovi krutoni pregrobi za takšno viskozno teksturo juhe, sem uporabila kokice. Prvič sem jih tako postrežene opazila pri Alain Ducasseju, v neki drugi juhi, meni pa se je zdelo da bi ravno v koruzno najbolj podale.

Za ta okusen čavder oziroma juho, na maslu zdušiš pol bele čebule. Medtem odluščiš s storža semena sveže koruze ali pa odpreš pločevinko s pasterizirano. Dodaš jo k čebuli, mešaš nekaj minut nato pa zaliješ s pol litra dobre zelenjavne jušne osnove. Jaz sem v tem koraku uporabila precej priročno in zelo kakovostno začimbno mešanico Biogetta. Srčen slovenski proizvod je in ga zato toplo priporočam.

Juha naj se kuha približno 20 minut. Medtem narediš kokice – jaz običajno  v pokriti razgreti posodi, z malce olja in pokrovom :)

Ko je juha skuhana jo dobro premiksaš. Za konec pa še na maslu popražiš nekaj lisičk, soliš jih in popraš. Juho postrežeš z nekaj lisičkami, kokice pa za zraven, da si jih vsak dodaja po potrebi in želji.

One thought on “Koruzna juha z lisičkami in kokicami

  1. Pingback: Koruzna juha z lisičkami in kokicami | Ljubljananjam

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s