Say cheese! Petek je in limonina sirova torta.

limonina sirova pita

Petek je in sonce se kaže in še en prelepo kičast jesenski vikend sledi! Za piko pod klicajem pa sledi še limonina sirova tortica. Sveža, lahka, rahla in polna sonca.

Ker se bomo raje posvetili sončnim žarkom, bo biskvit narejen iz maslenih keksov. Približno 150 g jih streš in streseš v mikser, skupaj z žlico rjavega sladkorja, ščepcem soli in 2 žlicama masla. Zmelješ v testo potem pa ga predevaš v pekač za torte. Testo dobro pritisneš ob dno pekača in ga spečeš na 175 za 10 minut.

Medtem narediš sirov nadev. Uporabiš približno 250 g lahkega kremnega sira, ki ga stepeš skupaj s 100 g sladkorja. Nato počasi dodajaš 4 rahlo zmešana jajčka. V maso naribaš limonino lupinico 2 limon in dodaš sok 3 limon. Naribano lupinico tretje limone privarčuješ za malo kasneje. Maso naliješ v pekač kjer jo čaka ohlajeno piškotno testo. Pito pečeš približno 45 minut oziroma toliko, da je sredina torte čvrsta.

Ko je torta spečena počakaš 10 minut da se malo shladi. Medtem pa zmešaš še 100 g lahke kisle smetane z eno žlico sladkorja. S kislo smetano po vrhu premažeš torto in jo posipaš s preostalo limonino lupinico. Torto pečeš še 10 minut.

5 thoughts on “Say cheese! Petek je in limonina sirova torta.

  1. Pingback: Say cheese! Petek je in limonina sirova torta. | Ljubljananjam

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s