Kokosov, kokosov kolač

6O7A7045

In že hrepenim po poletju… S kokosovim kolačem in požirkom desertnega vina se tolažim, da bo kmalu nazaj.

Najbolje je uporabiti kokosovo meso svežega kokosa. Izbereš kokos v katerem še slišiš nekaj vode. Z odpiračem za buteljke preluknjaš enega od očes (samo eden je tak), zavrtaš dovolj globoko da se sprosti pritisk, streš pa ga tako da s hrbtom noža (noža za kuharje) nekajkrat udariš po lupini da se razpoči. Potem meso izdolbeš in zmelješ – pa ne predrobno. Kokosovo meso malo popečeš, da pozlati. Potrebuješ približno 1,5 skodelice kokosovega mesa. Lahko tudi več. Bo še pecivo še bolj bogato.

Pečico segreješ na 175 stopinj. S kokosovim maslom pomažeš pleh za peko peciva in ga malo potreseš z moko. V posodi nato zmešaš 2 skodelici navadne moke, ščep soli in pol paketka pecilnega praška (oz. 1,5 čajne žličke). V drugi posodi stepeš 100 g masla sobne temperature (lahko tudi kokosovega) z 1 skodelico rjavega sladkorja. Ko postane kremasto, dodaš vaniljo ene vanilijeve palčke in nato počasi dodajaš izmenično 3 jajca in mešanico moke. Po vsakem jajcu mešanico dobro premešaš. Jajca naj bodo sobne temperature. Na koncu primešaš še 1 kozarček kislega mleka ali pa kokosovega jogurta ter 1 skodelico kokosovega mesa.

Maso predevaš v pomaščen pekač in pečeš približno eno uro oz. toliko, da je pecivo še sočno. Takoj ko se pecivo strdi, in če zapičiš zobotrebec v pecivo, pride ven suh.

Ko se pecivo shladi, ga po vrhu premažeš s prelivom, ki ga narediš z nekaj žlicami mletega sladkorja in žličko kokosovega jogurta. Potem potreseš še s preostankom kokosovega mesa.

Postrežeš s kozarčkom belega desertnega vina.. predobro.

One thought on “Kokosov, kokosov kolač

  1. Pingback: Kokosov, kokosov kolač | Ljubljananjam

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s