Clafoutis s pijanimi hruškami

Clafoutis

Slovensko podjetje Palmieri mi je v degustacijo prijazno poslalo svoje odlično desertno vino in z veseljem sem se odzvala povabilu, da ga preizkusim še v kakšnem receptu. Pa mi je takoj padlo na pamet nekaj sladkega. Precej enostaven recept za clafoutis se s hruškami maceriranimi v sladkem refošku z vanilijo preobrazi v prav delikatno sladico.

Potrebuješ dve lepo zreli hruški, ki jih izkoščičiš, olupiš in narežeš na krhlje. Krhlje preliješ z 2 dcl. desertnega vina z okusom vanilje in 20 g trsnega sladkorja. Najbolje se macerirajo v tesno zaprti gospodinjski vrečki, najmanj 2 uri.

Medtem prižgeš pečico na 180 stopinj in pripraviš testo. Skupaj zmešaš 1 skodelico mleka, 30 g sladkorja, 3 jajca, ščepec soli, vaniijo iz enega stroka in 50 g moke. Testo bo še bolj “lahko in prezračeno” če sestavine zmešaš kar v blenderju. Pomaščen pekač ali pa litoželezno ponev pomažeš z maslom in jo na ognju rahlo segreješ. Vanjo zliješ centimeter testa in počakaš da zakrkne. Podlaga bo preprečila hruškam, da pri peki potonejo na dno. Nato v ponev zliješ še preostalo testo, nanj naložiš hruške in potreseš še s 30 g sladkorja. Pečeš približno eno uro.

3 thoughts on “Clafoutis s pijanimi hruškami

  1. Pingback: Clafouti s pijanimi hruškami | Ljubljananjam

  2. Pingback: Clafoutis s pijanimi hruškami | Ljubljananjam

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s