Čokoladna salama

IMG_8441

Okej, okej, salama je pač salama, ampak ni mi dalo miru in sem morala preizkusit recept za čokoladno. In sploh ni tako napak! Poleg oblike ima ta salama s tisto pravo še eno podobnost – krasno se zraven prileže kozarec črnega.

Za izdelavo potrebuješ nekaj piškotov petit beure, čokoladni ganache, mešane oreščke ter nekaj masla. Oreščke (orehe, mandlje, indijske oreščke in lešnike) 10 minut pečeš v pečici, da zadišijo potem pa jih grobo sesekljaš.

V mikserju zmiksaš 10 piškotov, 1 žlico rožičeve moke s pol skodelice stopljene maščobe – kokosovo mastjo, kakavovim maslom ali pa kar običajnim maslom – da dobiš gladko testo. Testo predevaš v posodo in vanj vmešaš sesekljane orehe ter pomarančno lupinico. Lahko dodaš tudi žlico ali dve kakava v prahu in če je zmes preveč suha kaneš še malo ruma. Dobro premešaš. Na pult razprostreš folijo za živila in nanjo nadevaš testo, zviješ in oblikuješ v klobaso. Klobasa naj počiva v hladilniku toliko da se strdi, medtem pa lahko pripraviš čokoladni ganache s katerim klobaso obliješ, lahko pa jo pustiš kot je in jo le povaljaš v mletem sladkorju.

One thought on “Čokoladna salama

  1. Pingback: Čokoladna salama | Ljubljananjam

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s