Pečena dukkah čičerika

6O7A6014 Krimič grem gledat in ker vem da bo napeto, bo treba zraven sproščat napetost z grizljanjem. Da ne bi ogulila nohtov sem za preventivo spekla čičeriko, ki sem jo ozaljšala z okusom aromatične egipčanske mešanice začimb in oreščkov imenovane dukkah.

Za dukkah zmešaš 70 g praženih lešnikov (s kožico). Te pečeš v pečici kakšnih 20 minut na 160 stopinj. Po desetih minutah dodaš še 2 žlici sončničnih semen. Nato naj se dobro ohladijo.

V ponvici, ki jo dobro segreješ, popražiš še 1 žličko janeža in 1 žlico cele kumine, 1 žličko zelenega celega popra, 3 žlice semen koriandra, 2 žlici sezama in pražiš, da začne pokati. Odstaviš in ohladiš. Začimbe streš v možnarju, lešnike in semena sončnice pa na grobo zmelješ. Ko zmešaš vse skupaj dobiš dukkah.

Čičeriko dan prej namočiš potem pa skuhaš. Seveda je primerna tudi že pripravljena iz pločevinke. Čičeriko osušiš s papirnatimi brisačkami. V posodi zmešaš 2 – 3 žlice začimbne mešanice dukkah s 3 žlicami olja. Zmešaš in dodaš 200 g čičerike. Pečico segreješ na 210 stopinj. V pekač po peki papirju razporediš čičeriko in jo pečeš okoli 40 minut. Biti mora hrustljava, ne mehka.

Hrust, hrust…

2 thoughts on “Pečena dukkah čičerika

  1. Pingback: Pečena dukkah čičerika | Ljubljananjam

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s