Groba jabolčna torta

6O7A6220

Letos sem za bratov rojstni dan spekla sadno torto. In ker zares nobeno sadje ni še v sezoni, je bila na vrsti jabolčna. S cimetom. Ker pri meni brez cimeta žal ne gre. Sploh ko so v igri jabolka. In malo cvetnega prahu, za rahlo medeni priokus in dodatno teksturo ko se po ustih valja sočni kos torte.

Za malo drugačno a resnično presenetljivo dobro jabolčno torto skupaj zmešaš 150 g masla, 2 veliki jajci (sobne temperature), 180 g rjavega sladkorja.Medtem ko mikser meša jajčka, naribaš 2 olupljeni jabolki in na kocke narežeš še 2 olupljeni jabolki.

Potem skupaj zmešaš suhe sestavine ki so:  270 g moke, žlička sode bikarbone, žlička pecilnega praška, 2 žlički cimeta, žlička ingverja v prahu, ščep soli. Ko je jajčna masa dobro premešana v posodo nežno vmešaš jabolka nato pa še vse suhe sestavine. Hitro predevaš v dva pekača za torte, premera 24 cm. Pečeš približno 35 minut na 180 stopinj.

Medtem narediš kremo iz masla in stepenih beljakov. Posebej si pripravš še 150 g na kocke narezanega zmehčanega masla. V posodi nad soparo nežno mešaš 4 beljake s 70 g rjavega sladkorja, toliko časa, da se sladkor stopi. Potem posodo odstaviš s pare in stepaš z nizko hitrostjo da se krema ohladi potem pa z visoko hitrostjo do trde kreme. Ko je krema pripravljena vanjo stepeš še maslo.

Z masleno kremo namažeš en sloj torte, kremo potreseš s cvetnim prahom, nanj postaviš drugi sloj in nato premažeš celo torto. Torto okrasiš z rahlo poširanim jabolkom, cimetom in cvetnim prahom. Torta naj bo na hladnem vsaj eno uro preden jo postrežeš.

One thought on “Groba jabolčna torta

  1. Pingback: Groba jabolčna torta | Ljubljananjam

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s