Ješprenov arancin v jurčkih z vloženo limono

IMG_9428

Arancini se običajno naredijo z ostankom rižote oziroma z rižem tipa arborio. Jaz sem si arancin zamislila malce drugače in ga naredila z ješprenom, sedi pa v sadovih nedeljskega gobarskega izleta.

Ješprenj skuhaš in ko je skuhan, ga ne splakuješ, saj ga bo z izločenim škrobom lažje oblikovati v kroglice. Ješprenj se naj ohladi, potem pa ga začiniš s soljo in poporom, žlico naribanega parmezana, žlico sesekljanega petršilja, drobno sesekljanim česnom in enim jajcem. Za skrit v sredino kroglice si zamisli en dober sir. Jaz sem uporabila dimljeno mozzarelo. Torej navlažiš roke in oblikuješ kroglico, vanjo vtisneš sir, nato pa jo povaljaš v drobtinah. Arancine ocvreš.

Jurčke sem pripravila tako, da sem prepražila šalotko in malo stebelne zelene, potem sem dodala jurčke (enega velikega), jih popražila, nato sem dodala rdeče vino (1 dl merlota), vmešala malo peršilja in začinila s soljo in poprom. Na tej točki se lahko zgoba sicer zaključi vendar se res krasno zraven poda še krhelj ali dva sesekljane, v soli vložene limone in malce žafrana.

One thought on “Ješprenov arancin v jurčkih z vloženo limono

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s