Matcha rolada

IMG_7904

Matcha – v prah zmleti japonski zeleni čaj se poleg običajne, tradicionalne priprave čaja uporablja v japonski kuhinji tudi kot neke vrste začimba in kot barvilo. Običajne so kroglice iz riževe moke imenovane mochi, pa testenine soba in sladoled iz zelenega čaja. Tokrat sem ga dodala k testu, da se je obarvalo v temno zeleno barvo hkrati pa dobilo nežen matcha okus, ki se fantastično poda s sladkim – smetanovo filo z orehi in čokoladnim oblivom.

Najprej stepeš 4 rumenjake s 40 g sladkorja potem pa v maso preseješ 40 g moke in 1 žlico matcha čaja. Dobro zmešaš. Posebej stepeš 4 beljake in počasi dodajaš še 40 g sladkorja. Stepene beljake vmešaš v rumenjake in maso razmažeš po pravokotnem pekaču, oblečenem v povoščen papir. Masa naj bo namazana na dober cm debelo. Pečeš na 170 stopinj, slabih 25 minut. Pečen naj se prvih pet minut hladi na pekaču potem pa ga s papirjem vzameš ven. Čezenj položiš folijo ali navlaženo kuhinjsko krpo, da preprečiš izsušitev. Ta korak je ključen, saj bi se izsušeno testo pri zvijanju lahko lomilo.

Medtem stepeš smetano v katero vmešaš zmlete, popražene orehe. Maso tanko razmažeš po ohlajenem testu potem pa ga zvijaš tako, da sproti testo “odlepiš” od papirja. Rolada je odlična že takšna, preprosta, lahko pa jo popelješ še korak dlje in jo obliješ s stopljeno čokolado in potreseš z mletimi orehi.

IMG_7806a

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s