Matcha panna cotta

IMG_6956a

Panna cotte si res ne privoščim prav pogosto, ampak glede na prav posebno željo, se jo je bilo potrebno lotiti. Pa da bi bila malce drugačna kot klasična, sem jo naredila z zelenim japonskim čajem matcha ter s karamelo in cimetom obdanimi praženimi arašidi. Izkazalo se je kot odlična kombinacija – trpkost čaja s sladkostjo nežne strukture panna cotte ter hrustljavim grižljajem oreščkov.

Meni je všeč nekoliko bolj rahla panna cotta, bolj kremasta a ravno toliko kompaktna, da se še drži skupaj. Za takšno potrebuješ 250 ml sladke smetane in 50 ml mleka ter cca 30-50 g sladkorja, odvisno kako sladko si želiš. Vse to spraviš do vrelišča, potem pa odstaviš in vmešaš 2 žlički matcha čaja in 2 lista zmehčane želatine. Z metlico mešaš da se želatina raztopi potem pa zmes zliješ v izbrane lončke. V hladilniku naj se panna cotta trdi vsaj 5 ur.

2 pesti oluščenih arašidov najprej rahlo prepražiš potem pa naj se ohladijo na pekaču. V kozici stopiš 2 žlici sladkorja z žličko vode, da nastane karamela, vanjo vmešaš 1 žličko cimeta in z njo poliješ arašide. Ko se ohladijo jih rahlo streš in potreseš po strjeni panna cotti.

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s