Polnjenci

IMG_7378

Polnjenci jim recimo ker so taki, korpuletni, veliki in bogato nadevani. Nadevaš jih kakorkoli želiš. Vseeno jim je, ker so dobri v vsaki varianti. Najboljše se jim poda tisto kar v shrambi čaka, da se porabi. Predvsem pa suho sadje, oreščki, kokosova ali rožičeva moka itd.

Testo pripraviš tako, da najprej preseješ 250 g moke, dodaš 30 g sladkorj in ščepec sol.  Segreješ cca 100 ml mleka v katerem stopiš 60 g masla. V tekočino primešaš pol roza kocke kvasa Fala, da se dobro raztopi, nato pa primešaš še eno jajce. V tekočino nato počasi dodajaš moko. Mešaš toliko časa, da dobiš voljno, svetleže testo. Testo naj prvič vzhaja, pokrito naj počiva eno uro. Medtem pripraviš polnilo. V posodi stopiš 60 g sladkorja z 2 žlicama vode, tako da dobiš sladkorni sirup. Stepeš beljake treh jajc in ko je sneg gotov, med mešanjem začneš vanj vlivati sladkorni sirup. Sneg bo postal kremast in bolj trd. Pripraviš tudi svoje polnilo – moje je bilo iz suhih sliv, indijskih oreščkov, čokolade in cimeta.

Testo nato razdeliš na 6 porcij, lahko tudi 8 če bodo polnjenci malo manjši. Izdelaš jih tako, da porcijski kos testa razvaljaš v krog, ga po robu namažeš z vodo potem pa na sredino naložiš zvrhano žlico snega,  polnilo, prepogneš in dobro “zalepiš”. Z nožem ali škarjami poljubno zarežeš vzorce v testo nato pa naj polnjeneci počivajo pol urice – ravno prav da segreješ pečico na  180 stopinj. Tik preden gredo v pečico jih premažeš s stepenim jajcem. Pečejo naj se cca 25 minut.

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s