Aromatični indijski piškoti brez glutena

IMG_4277

Kot pristašica klasičnega angleškega “tea timea”,  močno podpiram, da mora biti ob srebanju čaja prisotno tudi grizljanje česa sladkega. In pred kratkim sem našla odlično kombinacijo za k masala čaju. To so Laddu piškoti, ki bi se sicer dobro podali h kateremkoli čaju, še posebej pa pašejo k masala čaju. Tradicionalno indijsko so narejeni iz čičirikine moke, začimb in gheeja, kar pomeni da so fino aromatični, začinjeni, masleni in brez glutena. Jaz pa sem jim dodala še par nians kot so čokolada, rožičeva moka in kandirana pomarančna lupina.

Najprej stopiš 80 g masla ali gheeja in vanj vmešaš 150 g čičirikine moke. Rahlo pražiš, da zadiši. Dodaš seme iz 5 strtih strokov kardamoma, ščepec muškatnega oreščka, pol žličke cimeta, pol žličke koriandra v prahu in žlico kandirane pomarančne lupine. Maso nato odstaviš z ognja in jo osladkaš še z 2 žlicama medu. Za boljši okus lahko dodaš kondenzirano mleko vendar v tem primeru zmanjšaš količino masla in količino medu. Jaz sem polovico piškotov naredila še z 2 žlicama grobe rožičeve moke.

Maso nato oblikuješ v kroglice, lahko pa jih vtisneš v modelček.  Tisti za led so zelo priročni. Oblikuješ jih dokler je masa še topla. Ko so gotovi, jih shladiš v hladilniku medtem pa pripraviš čokoladni ganache – stopljeno čokolado z malo sladke smetane in vanilje.

7 thoughts on “Aromatični indijski piškoti brez glutena

  1. Pingback: Aromatični indijski piškoti brez glutena | Ljubljananjam

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s