Presna čokoladna torta za materinski dan

IMG_4955

Čar izdelovanja presnih tort je med drugim tudi v tem, da so tako enostavne za pripravo, da jih lahko naredi vsak, ampak res čisto vsak. Izvzete so kemične reakcije zaradi vpliva temperature (peke), zato lahko prilagajamo in zaokrožujemo sestavine malo po občutku. Zatorej pozivam vse, ki ne marate kuhati, ali pa ne znate, da se vsaj za materinski dan potrudite in mami pripravite takšno sladko presenečenje.

Najprej narediš podlago oziroma skorjico. Za pekač premera cca 20 cm. zmelješ 150 g suhih dateljev (katere prej namočiš v toplo vodo za vsaj 1 uro), ter 180 g oreščkov po izbiri. Lahko mešane ali pa samo ene vrste. Odlični so tako navadni orehi kot brazilski orehi ali pa lešniki. To oreščkasto zmes vtisneš na dno in po robu pekača za torte.

Za čokoladno filo uporabiš 250 dateljev (prav tako naj bodo namočeni), 1 dobro zrel avokado, 100 g kakava v prahu. Te sestavine prav tako dobro zmiksaš, da dobiš nežno, gosto maso. Z maso nato nadevaš pekač. Nad vodno kopeljo stopiš 100 g črne čokolade in 50 g kokosovega masla ter preliješ po torti. Dekoriraš lahko z oreščki, ki so bili uporabljeni za skorjico. Tortica naj nato počiva v hladilniku vsaj 2 uri, da se lepo strdi.

2 thoughts on “Presna čokoladna torta za materinski dan

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s