Cake pop ali leteča tortica!

IMG_0953

Jaz ji raje pravim leteča tortica, sicer pa se ta ekstremno popularna sladica v originalu imenuje cake pop oziroma tortica na palčki!

Kot pove že ime samo, je potrebno najprej speči pecivo za torto. In ko je to lepo naraslo, zlato in nadvse lepo… ga razdrobiš na čisto majhne drobtinice. Nato v drobtine peciva vmešaš sirni namaz z maslom, masa postane rahlo vlažna in to ti omogoči, da oblikujš kroglice. Te je potem potrebno ohladiti, da postanejo čvrste, zato ker vanje nato zapičiš nabodalca ter jih tako lažje pomočiš v stopljeno čokolado. Čisto na koncu jih potreseš še z izbranim barvnim posipom.

Recept za pecivo:

150 g zmehčanega masla in 150 g sladkorja v prahu stepeš. Nato med počasnim mešanjem dodajaš 2 rahlo stepeni jajci. V maso nato vmešaš 200 g moke z 2 žličkama pecilnega praška. Zmes pečeš približno 20 minut na 190 stopinj. Ko je pecivo pečeno počakaš, da se ohladi, potem pa ga razdrobiš na drobtine. Vanje vmešaš 100 g navadnega sirnega namaza in 50 stopljenega masla. Zmes mora postati vlažna in rahlo lepljiva. Iz nje oblikuješ kroglice. Te potem ohladiš v hladilniku ali jih za nekaj minut zapreš v zamrzovalnik. Nato jih nabodeš z zobotrebci ali pa palčkami za cockataile. Leteče tortice potem oblečeš v stopljeno čokolado in posuješ z mrvicami, kroglicami, konfeti…

Ne ližeš, temveč grizeš.

:)

5 thoughts on “Cake pop ali leteča tortica!

  1. Pingback: Leteče tortice na Prešernovem smenju v Kranju | Tolsta nutrija

  2. Točno tako, to so tortice na palčki – američani so skovali ime cake pop, meni pa se zdi ime tortica na palčki malce suhoparno, zato sem si dala duška :)
    Dekoriranje cake popsov lahko postane pravi kreativni izziv, kjer te zaustavlja nič razen lastna domišljija :)

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s