“Irski krompir”

IMG_0773

Te slastne kroglice iz kokosove moke in kakava se imenujejo tudi “irski krompir”. Ime izvira iz daljnega leta, ko v Evropi še tako lahko dostopna kokosova moka, in ko je bil kakav precej drag. Kroglice so takrat delali iz pire krompirja kateremu so dodali sladkor v prahu in jih nato povaljali v cimetu. V tistih časih je bila to zelo popularna sladica. V ZDA so jih pripeljali irski emigranti in “krompirčke” so tam hitro posvojili in jih celo pomienovali za tradicionalno sladico mesta Philadelphija. Tako je še danes, le da so krompir in cimet zamenjale malo bolj eksotične sestavine.

1 skodelico kokosove moke zmelješ v mlinčku, dodaš 1 skodelico mletega sladkorja, 2 žlici sladke smetane in malo vanilije. Dobro zmešaš in maso oblikuješ v kroglice. Kroglice naj počivajo v hladilniku 1 uro potem pa jih povaljaš v mešanici kakovostnega kakava, cimeta in mletega sladkorja.

2 thoughts on ““Irski krompir”

  1. Tule je le še ena različica špargljev iz pečice. Oprane in očiščene šparglje sem dala v pekač, jih prelila z oljčnim oljem, solila in poprala ter čeznje položila češnjeve paradižnike. Vse skupaj sem pekla 15 minut pri 200 stopinjah Celzija.

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s