Mafini z malinami in čokoladnim premazom

IMG_0572copy

Že res, da so mafini dobri brez namazov, premazov, pomakic, kapic…. ampak z njimi so pa še boljši. Na sliki so mafini z malinami in maslenim čokoladnim premazom. Heaveeeen! Recept za mafine je skoraj vedno enak – že pišem:

340 g moke preseješ in ji dodaš 3 žličke pecilnega praška, ščepec soli in 115 g sladkorja. Posebej zmešaš 55 g zmehčanega masla, 290 ml mleka in 1 razžvrkljano jajce. Mokre sestavine primešaš k suhim in jih poskušaš zmešati v čim manj zamahih. Meni gre najbolje s silikonasto spatulo. Potem dodaš sadje – sveže ali zmrznjeno in potem hitro z maso nadevaš papirnate skodelice za mafine. Pečeš na 200 stopinj približno 25-30 minut.

Premaz pa narediš tako, da 115 g čokolade sesekljaš, dodaš žlico vode, nato pa jo stopiš nad “vodno kopeljo”. Posebej stepeš 55 g zmehčanega masla s 100 g sladkorja v prahu. Ko je dobro premešano dodaš en rumenjak, dobro vmešaš potem pa dodaš še stopljeno čokolado, zmešaš. Posodo postaviš na hladno, da se malce strdi. S čokoladno maso izdatno premažeš mafine.

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s