Leča s krompirjem in poširanim jajcem

IMG_5528

Za popoln izkoristek okusa svežih domačih jajc priporočam poširano jajce na tem ali onem, na zrezku, v juhi na tatarskem biftku, ali pa tako kot zgoraj na sliki.

Z lovorjevim listom sem skuhala lečo, jo odcedila in vanjo odškrtnila nekaj kosov kakavovega masla. Lahko pa uporabiš navadno maslo. Posebej skuhaš še krompir, ki ga zrežeš na manjše kose. Vse skupaj zmešaš, začiniš, podrobiš s sesekljanim petršiljem in če imaš pri roki kaj vloženega česna iz enega od prejšnjih receptov, jih dodaš. Njegov okus še dodatno popestri jed.

Potem pa poširaš jajce. Najlažje ga je poširati tako, da v rahlo brbotajočo vodo zliješ nekaj žlic kisa, S kuhalnico zavrtiš vodo, da se ustvari vrtinec in potem vanj previdno streš jajce. Počakaš toliko, da se beljak skuha potem s cedilko dvigneš jajce na krožnik. Soliš, popraš in pokapljaš z olivnim oljem.

One thought on “Leča s krompirjem in poširanim jajcem

  1. Res zanimiv recept. Lepo izgleda, meni bi bilo to sigurno všeč. Pa to jajce, ko se potem sigurno rumenjak razlije po solati… njammm. Videla sem že na TV kako to delajo italijani, nisem pa še poskusila sama. V kratkem to naredim.

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s