Robert DeNiro ve, kako se dobro jé (Nobu)

Robert DeNiro je tega in tega leta vkorakal v restavracijo Matsuhisa na Beverly Hillsu in mu je bila japonska hrana s pridihom Južne Amerike tako zelo všeč, da se je z glavnim kuharjem dogovoril za biznis. Govorim o kuharju Nobuyuki Matsuhisa in če vam to nič ne pove, potem vam bo ime Nobu, ki je ime te dotične restavracije. Torej od takrat dalje sta DeNiro in Nobuyuki Matsuhisa, po domače Nobu, ustvarila restavracijo, ki po svetu slovi po svojih sušijih in ostalih japonskih jedeh.

Najbolj je znana po sušijih in sašimijih iz modroplavutega tuna ampak ker je ta vrsta, hudo drage in zelo cenjene tune, postala ena izmed bolj ogroženih in ker je Nobujev partner eden najbolj slavnih igralcev vseh časov, je ta le redko na voljo. Kadar je, na meniju označijo, da gre za ogroženo vrsto in da priporočajo alternativo (ki je običajno rumenoplavuti tun najvišje kakovosti in pa seveda ostale zahodnjakom manj znane ribe). Pred leti, ko še ni bilo teh polemik so bili sašmiji modroplavutega tuna iz Nobuja zelo popularni. Danes so malo manj cena za porcijo pa je cca. 37 evrov.

Torej od srečanja DeNiro/Matsuhisa je nastalo 22 restavracij po celem svetu, chef Matsuhisa je med drugimi prestižnimi nagradami prejel tudi Michelinovo zvezdo in jaz sem končno jedla v njej. Več slikc in recenzijo najdete na linku nobu/melborune.

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s