Martha Stewart, living cookbook (the new classics)

%7B601B1AE2-CE40-4553-ADF3-A46E72D6BFCA%7DImg100.jpg

Martha Stewart fenomen je postalj bolj poznan tudi na tej strani sveta, ko je šla pred leti sedet v zapor zaradi borzne špekulacije. Po tem, ko je zaključila s tem temnim obdobjem svojega življenja je vso koncentracijo in voljo vložila v svoje delo – v založništvo, pisanje, kuhanje, urejanje in postati gospodinja z vsemi odlikami. Milo rečeno, ustvarila je imperij po imenu Martha Stewart Living Omnimedia. Izdaja 4 revije, redno svoje recepte poveže v kuharske knjige in v svojih televizijskih oddajah vedno gosti najbolj sveže holivudske osebnosti. Gospodinja z velikim G!

Kakorkoli, tole kuharsko knjigo z naslovom Living Cookbook – the new classic, sem tudi sama preizkusila. Prva stvar – ogrooomna je. Podobna tistim našim starim kuharicam, ki včasih romajo iz roda v rod, mama hčerki… Recepti so razvnovrstni, sveži, zelo ameriški in med črkami A in W ne spusti skoraj nobenega. Morda gre za neke nove ameriške klasike vsekakor pa ne evropske, francoske. Stvar, ki me precej moti je, da je tako zelo prekleto ameriška. V receptih najdemo med sestavinami za recepte en kup gotovih ameriških produktov. Žal se večina njih ne dobi v Evropi (morda v UKju)… Druga svar je kazalo. Recepti so v kazalu napisani v modrem in črnem tisku. Tisto kar je napisano v črnem se nahaja v tej knjigi in tisto kar je v modrem, v nadaljevanju te knjige, ki pa je na žalost ni možno kupiti pri nas…(tudi v Londonu je nisem našla). In druga stvar, kot vse ameriške kuharice uporablja merice po skodelicah, kar je precej zoprno če na primer nimaš ameriškega merilnega sistema (t.j. set skodelic in žličk) v kuhiniji. Zakaj se ameriški gastronomski svet ne zedini in pristane na preprost in učinkovit sistem merskih enot in tehtnice, ki ga uporablja preostali svet.

2 thoughts on “Martha Stewart, living cookbook (the new classics)

    • Včasih jih je Novak prodajal, mogoče je kakšna v Konzorciju (Lj), kjer imajo tudi precej dobro založene police s kuharicami.

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s