Martha Stewart, living cookbook (the new classics)

%7B601B1AE2-CE40-4553-ADF3-A46E72D6BFCA%7DImg100.jpg

Martha Stewart fenomen je postalj bolj poznan tudi na tej strani sveta, ko je ┼íla pred leti sedet v zapor zaradi borzne ┼ípekulacije. Po tem, ko je zaklju─Źila s tem temnim obdobjem svojega ┼żivljenja je vso koncentracijo in voljo vlo┼żila v svoje delo – v zalo┼żni┼ítvo, pisanje, kuhanje, urejanje in postati gospodinja z vsemi odlikami. Milo re─Źeno, ustvarila je imperij po imenu Martha Stewart Living Omnimedia. Izdaja 4 revije, redno svoje recepte pove┼że v kuharske knjige in v svojih televizijskih oddajah vedno gosti najbolj sve┼że holivudske osebnosti. Gospodinja z velikim G!

Kakorkoli, tole kuharsko knjigo z naslovom Living Cookbook – the new classic, sem tudi sama preizkusila. Prva stvar – ogrooomna je. Podobna tistim na┼íim starim kuharicam, ki v─Źasih romajo iz roda v rod, mama h─Źerki… Recepti so razvnovrstni, sve┼żi, zelo ameri┼íki in med ─Źrkami A in W ne spusti skoraj nobenega. Morda gre za neke nove ameri┼íke klasike vsekakor pa ne evropske, francoske.┬áStvar, ki me precej moti je, da je tako zelo prekleto ameri┼íka. V receptih najdemo med sestavinami za recepte en kup gotovih ameri┼íkih produktov. ┼Żal se ve─Źina njih ne dobi v Evropi (morda v UKju)… Druga svar je┬ákazalo. Recepti so v kazalu napisani v modrem in ─Źrnem tisku. Tisto kar je napisano v ─Źrnem se nahaja v tej knjigi in tisto kar je v modrem, v nadaljevanju te knjige, ki pa je na ┼żalost ni mo┼żno kupiti pri nas…(tudi v Londonu je nisem na┼íla). In druga stvar, kot vse ameri┼íke kuharice uporablja merice po skodelicah, kar je precej zoprno ─Źe na primer nima┼í ameri┼íkega merilnega sistema (t.j. set skodelic in ┼żli─Źk) v kuhiniji. Zakaj se ameri┼íki gastronomski svet ne zedini in pristane na preprost in u─Źinkovit sistem merskih enot in tehtnice, ki ga uporablja preostali svet.

2 thoughts on “Martha Stewart, living cookbook (the new classics)

    • V─Źasih jih je Novak prodajal, mogo─Źe je kak┼ína v Konzorciju (Lj), kjer imajo tudi precej dobro zalo┼żene police s kuharicami.

Kaj bo dobrega?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com ra─Źunom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google ra─Źunom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter ra─Źunom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook ra─Źunom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s